Over Jacco Vonhof

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact

Verzoeken tot interviews in de media of een reactie van de voorzitter op een actualiteit, kunt u richten aan Mieke Ripken, woordvoerder (zie ook onze Pers-pagina). Wilt u Jacco Vonhof uitnodigen voor een bijeenkomst, een optreden of om een inleiding te houden? Stuur uw verzoek dan naar Stijntje van Zuijdam. Voor overige vragen kunt u contact opnemen met het secretariaat, Whidie Widhiana. Onderaan deze pagina kunt u rechtenvrij foto's downloaden.

Over Jacco Vonhof

Jacco Vonhof is sinds 3 september 2018 de voorzitter van ondernemersorganisatie MKB-Nederland. "Een ondernemer in hart en nieren" zo werd hij getypeerd bij zijn benoeming.

Gedreven, maatschappelijk betrokken, een verbinder en bovendien in staat ondernemers aan te spreken en waar nodig in beweging te krijgen. Hij is geen bestuurder, hij is ondernemer. Zo praat Jacco Vonhof en zo handelt hij.

 

Alles meegemaakt

Als 'gesjeesde rechtenstudent' en met de ervaring dat 'werken voor een baas' niets voor hem is, kocht Jacco Vonhof bijna 25 jaar geleden een ladder en een bestelbusje en begon hij in Zwolle voor zichzelf als glazenwasser. Die eenmanszaak bouwde hij door de jaren uit tot een middelgroot schoonmaakbedrijf dat actief is in het noorden en midden van het land. Hij heeft in die tijd vrijwel alles meegemaakt wat een ondernemer kán meemaken.

 

De voorzitter schrijft maandelijks een blog voor de pagina De Ondernemer in het Algemeen Dagblad. Lees hier deze blogs terug.

Actief

Vonhof is de afgelopen jaren in verschillende (bestuurs)functies binnen en buiten het bedrijfsleven actief geweest. Zo was hij onder meer bestuurslid van brancheorganisatie OSB (schoonmaakbedrijven) waarvoor hij ook de cao-onderhandelingen deed, lid van de landelijke adviesraad van het UWV, regiovoorzitter van VNO-NCW Midden en bestuurslid van Nazorgcentrum Intermezzo in Zwolle. In 2004 werd hij verkozen tot Ondernemer van het Jaar in de regio Zwolle. In 2012 is Jacco Vonhof onderscheiden tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau, Kanselarij der Nederlandse Orden.

 

Bedrijven

Vonhof is directeur-eigenaar van Novon Schoonmaakbedrijven, dat actief is in het dagelijks schoonhouden van gebouwen in de zorg, dienstverlening, industrie, verblijfsrecreatie en onderwijs. Ook is hij aandeelhouder van Djopzz personeelsdiensten in Zwolle, dat zich onder meer richt op onderwijspersoneel en instroombanen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

 

Persoonlijk

De voorzitter van MKB-Nederland is geboren op 3 oktober 1969, woont in Zwolle, vader van een tweeling en een groot fan van PEC Zwolle. Hij heeft van 1983-1989 het Athenaeum gevolgd op de Thorbecke SG in Zwolle en studeerde van 1989 tot 1991 rechten aan de Rijksuniversiteit Groningen. Deze studie heeft hij niet afgemaakt.

 

Belangrijkste huidige/aanverwante functies

  • Lid DB en Raad SER
  • Lid DB Stichting van de Arbeid
  • Voorzitter RvT van de Stichting Lezen en Schrijven.
  • Bestuurslid Bankraad Nederlandsche Bank
  • Bestuurslid Maatschappelijk Overleg Betalingsverkeer (MOB)
  • Bestuurslid Nationaal Platform Criminaliteitsbeheersing (NPC)
  • Bestuurslid Internationaal Strategisch Overleg (ISO NL)
  • Bestuurslid Koning Willem I Stichting

Vragen

Verzoeken tot interviews in de media of een reactie van de voorzitter op een actualiteit, kunt u richten aan Mieke Ripken, woordvoerder (zie ook onze Pers-pagina).

Wilt u Jacco Vonhof uitnodigen voor een bijeenkomst, een optreden of om een inleiding te houden? Stuur uw verzoek dan naar Stijntje van Zuijdam. Voor overige vragen kunt u contact opnemen met het secretariaat, Whidie Widhiana.

 

Foto's

U kunt hieronder rechtenvrije foto's in hoge resolutie downloaden van de voorzitter, mits met bronvermelding en naam van de fotograaf.

 

Fotograaf: Sam Rentmeester