Voorwoord Blik op Europa 23 februari

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
23-02-2024

Beste lezer,

 

Terwijl de Europese verkiezingen met rasse schreden naderen, wordt er in Brussel koortsachtig gewerkt aan de laatste wetgeving van het huidige mandaat. In deze editie nemen we u mee door recente ontwikkelingen: van goedgekeurde wetgeving die de eindstreep heeft gehaald tot dossiers die nog op hun beurt wachten.

 

Een positieve noot is het bereikte akkoord over Instant Payments, een verordening die zowel ondernemers als burgers ten goede zal komen. We zijn verheugd dat er een Europese standaard komt voor bliksemsnelle betalingen zonder extra kosten. Een ander akkoord dat in deze editie wordt belicht, betreft de historische herziening van de EU-begrotingsregels. Deze nieuwe regels erkennen de behoefte aan flexibiliteit en aanpassingsvermogen.

 

Drukke onderhandelingen zijn nog gaande over due diligence, late betalingen, platform werkers en andere dossiers. We belichten in deze Blik de stand van zaken van de due diligence wetgeving en verder ook de nieuwe aanbeveling van de Commissie voor de klimaatdoelstelling 2024.

 

Daarnaast vervolgen we onze externe bijdrageserie, die gewijd is aan de programma’s van diverse politieke partijen voor de Europese verkiezingen. Ditmaal leest u de bijdrage van Anja Haga, lid van het Europese Parlement voor de ChristenUnie/EPP, waarin zij de kern van hun Europese verkiezingsprogramma presenteert.

 

Wij wensen u wederom veel leesplezier.

Nieuwsbrief Blik op Europa

Meld u aan voor de maandelijkse nieuwsbrief 'Blik op Europa' met de standpunten van VNO-NCW en MKB-Nederland op actuele EU-dossiers.