Oranje Handelsmissiefonds

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
03-08-2020

Op 3 augustus is de inschrijving gestart voor de editie van 2020! Inschrijven voor deze ondernemersprijs kan kosteloos via de website van het fonds. Na sluiting van de inschrijving op 2 november 2020 worden dertig genomineerden geselecteerd. Na een zorgvuldige selectieprocedure worden uiteindelijk eind januari 2021 de tien OHMF-winnaars bekendgemaakt.

Om de inhuldiging van Koning Willem-Alexander op 30 april 2013 te markeren, introduceerden MKB-Nederland, ING en KLM het 'Oranje Handelsmissiefonds'. In samenwerking met het ministerie van Buitenlandse Zaken biedt het fonds jaarlijks aan 10 Nederlandse bedrijven de mogelijkheid om buitenlandse markten te exploreren. Anno 2019 is ook evofenedex toegetreden als partner.

Export en internationaal zakendoen zijn onlosmakelijk verbonden met de Nederlandse geschiedenis. Van oudsher is Nederland een open handelsnatie waarbij export circa 30 procent van het bruto binnenlands product vormt. Overal ter wereld zijn Nederlandse bedrijven actief die tevens voor groei en werkgelegenheid in Nederland zorgen. Export is van oudsher een groeimotor binnen de economie. 

Laagdrempelig

Handelsmissies bieden ondernemers een laagdrempelige kans om nieuwe markten te verkennen. Het Koninklijk Paar vervult een belangrijke rol op het gebied van internationale handelsbevordering voor Nederlandse bedrijven.

Kansrijk exporteren

ING, KLM en MKB-Nederland hebben daarom ter gelegenheid van de troonswisseling op 30 april 2013 het initiatief genomen om in samenwerking met het ministerie van Buitenlandse Zaken het 'Oranje Handelsmissiefonds' op te richten. Het fonds wil middelgrote bedrijven inspireren en stimuleren om kansrijk te exporteren. Van de bedrijven die zich hiervoor aanmelden, worden er jaarlijks 10 geselecteerd die zullen worden ondersteund bij het opbouwen van een internationaal netwerk. De ondernemers zullen worden gevolgd en hun kennis, ervaringen en verhalen zullen worden gedeeld op de site Oranje Handelsmissiefonds.

Prijzenpakket

Het prijzenpakket voor de tien winnaars bestaat onder andere uit één-op-één hulp van de ambassade bij het vinden van de juiste buitenlandse contacten over de grens, deelname aan een handelsmissie of internationaal beursbezoek, inclusief uitgebreide voorbereiding, begeleiding en vliegtickets, persoonlijk advies van experts en toegang tot de kennis, ervaring en het netwerk van de partners van het fonds.

Kijk op de website van het OHMF voor de criteria voor deelname.

De tien winnaars van 2019 zijn op 29 oktober bekend gemaakt. Zij zijn op 6 november in het zonnetje gezet door Jacco Vonhof, de voorzitter van MKB-Nederland, tijdens het Nationaal Export Event.