Corporates en startups (CoSta)

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
01-10-2021

CoSta: de start(-up) naar groots!

Nederland heeft alles in huis om koploper te worden in digitalisering en nieuwe technologieën. Innovatieve start-ups zijn daarbij een belangrijke motor voor vernieuwing en dynamiek in de economie. Ze ontwikkelen technologieën en businessmodellen die 'disruptief' zijn en bestaande systemen en markten uitdagen. Dat geeft zuurstof aan de innovatie in een land en we hebben tal van 'parels' in huis waar we trots op kunnen zijn.

 

 

Nederland kent een hoge dichtheid van corporates per vierkante meter dat kan bijdragen aan een slimmer, sterker, sneller en duurzamer start-up-ecosysteem. CoSta helpt corporates en start-ups daarom om met elkaar in verbinding te komen en zo elkaars potentie en kracht te versterken, zodat een dynamisch systeem ontstaat van universiteiten/hogescholen, corporates en innovatieve bedrijven en overheden, dat voortdurend verandert, groeit en zich versterkt.

 

CoSta: wie we zijn

Wij zijn CoSta. Een netwerk van Nederlandse bedrijven (corporates én (grote) mkb-bedrijven) dat als doel heeft nieuwe, innovatieve samenwerkingen aan te gaan met start- en scale-ups. Corporates en grote ondernemingen hebben de kennis, kunde en middelen om start-ups te helpen het proces van groei en innovatie te versnellen. Daarnaast hebben zij toegang tot een groot internationaal netwerk.

 

Omgekeerd biedt samenwerking met een innovatieve start-ups corporates innovatie en flexibiliteit in snel veranderende markten. Door deze krachten met elkaar te bundelen, probeert CoSta nieuwe oplossingen te zoeken voor de grote, wereldwijde uitdagingen van deze tijd.

Het creëren van een win-winsutaties voor corporates én start-ups door betere samenwerking, vormt de basis voor het CoSta-programma dat in 2016 is gelanceerd.

Bekijk een overzicht van alle deelnemende bedrijven (pdf).

 

CoSta: wat we doen

Corporates zijn voor start-ups vaak lastig te benaderen. Daarom heeft de top van het Nederlandse bedrijfsleven de krachten gebundeld, waarbij de deelnemende ondernemingen het belang van een succesvolle samenwerking tussen corporate en start-up nastreven.

 

Dit doen zij onder andere door:

• Het opzetten van netwerk-events om corporates en start-ups in contact te brengen;

• Het aanbieden van een op maat gemaakt advies aan corporates en het groot bedrijf om het aangaan van samenwerking met start-ups te stimuleren;

• Het delen van kennis en best and worst practices;

 

Meer weten over CoSta?

Neem dan contact op met:

 

Robin Biersma

Program Manager CoSta