ECHO nr. 94: Oproep melden handelsbelemmeringen

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
11-11-2022

Oproep melden handelsbelemmeringen

Iedere maand bespreken vertegenwoordigers van EU-lidstaten en het Europese bedrijfsleven met de Europese Commissie (DG TRADE) veel voorkomende handelsbelemmeringen met landen buiten de EU. Ook Nederland is hierbij vertegenwoordigd. Uw input is hiervoor nodig.

 

Agenda november 2022

Op donderdag 17 november vindt de volgende digitale bijeenkomst van het Comité Markttoegangsbelemmeringen plaats. Tijdens deze bijeenkomst zal worden gesproken over markttoegangsproblemen in:

 

   India

   Saoedi-Arabië

   China: specifiek over registratie van bedrijven die voeding en drankenproducten naar China exporteren

 

Denk bij markttoegangsproblemen bijvoorbeeld aan importbeperkingen, excessieve documentatievereisten bij douaneprocedures, onnodig handelsbeperkende eisen op het gebied van etikettering of discriminatie bij overheidsopdrachten.

 

De handelsbarrières die bekend zijn bij de Europese Commissie zijn via Access2Markets te vinden. Hier staat ook hoe u bij de Europese Commissie klachten kan indienen over handelsbelemmeringen via het Single Entry Point.

 

Ervaart u problemen met deze of andere landen? Wilt u meer informatie? Laat het ons dan weten en stuur een mail met een omschrijving van de belemmerende maatregel en hoe dit u hindert. U kunt informatie delen via handelsbelemmeringen@minbuza.nl

 

Handige links

   Voor meer informatie over in- en uitvoervereisten en bekende handelsbelemmeringen

https://trade.ec.europa.eu/access-to-markets/nl/content/een-begin-maken-met-de-handel-goederen

   Voor meer informatie over de markttoegangsstrategie van de EU: http://ec.europa.eu/trade/policy/accessing-markets/

 

Meldpunt handelsbelemmeringen

Als u nog vragen heeft of wanneer u handelsbelemmeringen ervaart in andere landen buiten de Europese Unie, dan kunt u contact opnemen met het ministerie van Buitenlandse Zaken via handelsbelemmeringen@minbuza.nl

Aanmelden ECHO-berichten

Geïnteresseerd in handelspolitieke informatie over bijvoorbeeld sanctiemaatregelen, antidumping en vrijhandelsakkoorden? Meld u hier aan voor deze service van Buitenlandse Zaken, VNO‑NCW en MKB‑Nederland i.s.m. ICC Nederland en de Kamers van Koophandel.