ECHO nr. 93: VS opent onderzoeken naar antidumpingrechten op invoer roestvrijstalen butt-laspijpfittingen

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
11-11-2022

Opening van onderzoeken door de Verenigde Staten naar de antidumpingrechten op de invoer van roestvrijstalen butt-laspijpfittingen.

 

Betrokken EU landen: Italië

Andere betrokken landen: Maleisië, Filipijnen

 

Tariefcode: HS 730723

 

Eerder deze week heeft het ministerie van Handel (Commerce) het vijfjaarlijkse onderzoek bij het vervallen van de antidumpingrechten op roestvrijstalen butt-laspijpfittingen uit Italië, Maleisië en de Filipijnen geopend. De Internationale Handelscommissie (ITC) publiceerde tegelijkertijd haar bericht van inleiding van een vijfjaarlijks nieuw onderzoek voor hetzelfde besluit. Reacties kunnen uiterlijk 1 december 2022 worden gegeven. Commentaar op de reacties, en over de vraag of de ITC een volledige dan wel versnelde evaluatie moet uitvoeren kunnen uiterlijk 17 januari 2023 worden ingediend.

 

Bijlagen: aankondiging van de maatregelen in het Federaal register (bijlagen 1 en 2)

 

Producenten en/of verenigingen die mogelijk door dit onderzoek worden getroffen kunnen rechtstreeks contact opnemen via Trade.Defence.Third.Countries@ec.europa.eu

 

Handige links

• Maatregelen die EU heeft genomen staan op de EUR-LEX-website.

• Toelichting van maatregelen tegen lidstaten van de EU op de website van de Europese Commissie.

 

Als u nog vragen hebt, kunt u contact opnemen met het Ministerie van Buitenlandse Zaken via e-mail: DGBEB-Antidumping@minbuza.nl

Aanmelden ECHO-berichten

Geïnteresseerd in handelspolitieke informatie over bijvoorbeeld sanctiemaatregelen, antidumping en vrijhandelsakkoorden? Meld u hier aan voor deze service van Buitenlandse Zaken, VNO‑NCW en MKB‑Nederland i.s.m. ICC Nederland en de Kamers van Koophandel.