ECHO nr. 92: Oekraïne wijzigt productomschrijving invoer zwavelzuur en oleum uit EU

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
10-11-2022

Hieronder vindt u informatie van het ministerie van Economische Zaken van Oekraïne over de wijziging van de productomschrijving betreffende de invoer van zwavelzuur en oleum uit de EU.

 

Betrokken EU landen: Alle

 

De onderstaande kennisgeving over de invoering van wijzigingen van de productbeschrijving is op 5 november 2022 in de officiële pers van Oekraïne gepubliceerd:

https://ukurier.gov.ua/uk/articles/povidomlennya-pro-vnesennya-zmin-do-05-11-22/

 

Tariefcode: 280700

 

Opmerkingen

De Interdepartementale Commissie voor Internationale Handel (de "onderzoeksautoriteit") heeft informatie van het ministerie van Economische Zaken van Oekraïne over de speciale maatregelen ten aanzien van de invoer van zwavelzuur en oleum in Oekraïne in overweging genomen en is tot de noodzaak gekomen om wijzigingen aan te brengen in het deel van de productbeschrijving.

 

Rekening houdend met het bovenstaande en geleid door de bepalingen van de wet "Betreffende de toepassing van bijzondere maatregelen op de invoer in Oekraïne", heeft de onderzoeksautoriteit besloten de omschrijving van het product, dat het voorwerp uitmaakt van de toepassing van bijzondere maatregelen, in de volgende versie vast te stellen:

 

"zwavelzuur met een massafractie monohydraat (H2SO4) van ten minste 92,5% en oleum, dat volgens UKTZED kan worden ingedeeld onder code 2807 00 00 00.".

 

Het besluit van de Commissie treedt in werking op de dag van publicatie in de officiële pers (5 november 2022).

 

Producenten en/of verenigingen die mogelijk door dit onderzoek worden getroffen kunnen rechtstreeks contact opnemen via Trade.Defence.Third.Countries@ec.europa.eu

 

Handige links

• Maatregelen die EU heeft genomen staan op de EUR-LEX-website.

• Toelichting van maatregelen tegen lidstaten van de EU op de website van de Europese Commissie.

 

Als u nog vragen hebt, kunt u contact opnemen met het Ministerie van Buitenlandse Zaken via e-mail: DGBEB-Antidumping@minbuza.nl

 

Aanmelden ECHO-berichten

Geïnteresseerd in handelspolitieke informatie over bijvoorbeeld sanctiemaatregelen, antidumping en vrijhandelsakkoorden? Meld u hier aan voor deze service van Buitenlandse Zaken, VNO‑NCW en MKB‑Nederland i.s.m. ICC Nederland en de Kamers van Koophandel.