Virtuele handelsmissie Marokko

19 April 2021

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
Datum:
Maandag 19 April 2021
Tijd:
tot en met donderdag 22 april 2021
Locatie:
Digitaal

Heeft u innovatieve oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen in de watersector? En wilt u zakendoen, contacten opbouwen en/of uw netwerk uitbreiden in Marokko? Neem dan van 19 tot en met 22 april deel aan de virtuele handelsmissie naar Marokko.

 

Marokko heeft een Nationaal Waterplan (2020-2050) gelanceerd met daarin de uitdagingen en ambities op het gebied van water voor de komende jaren. De Marokkaanse overheid en andere belanghebbenden willen deze plannen toelichten aan de Nederlandse watersector. Samen willen zij op zoek naar mogelijkheden voor internationale samenwerking om het Marokkaanse Nationaal Waterplan uit te voeren.

 

Voor wie?

De virtuele missie naar Marokko is interessant voor bedrijven en kennisinstellingen uit de Nederlandse watersector, en voor waterschappen die internationaal actief (willen) zijn in de volgende (sub-)sectoren:

  • watergebruik in de land- en tuinbouw, waterkwaliteit, klimaatmitigatie (maatregelen bedoeld om de omvang of snelheid van opwarming van de aarde te beperken) en klimaatadaptatie (aanpassingen om de kwetsbaarheid voor klimaatverandering te verminderen)
  • gebruik van huishoudelijk en industrieel water, en reductie en hergebruik van afvalwater en hemelwateropvang;
  • geïntegreerd waterbeheer (inclusief monitoring en juridisch raamwerk) om overstromingen en droogte te voorkomen.

Kansen en uitdagingen

Marokko staat voor flinke maatschappelijke uitdagingen op het gebied van waterbeheer, waterschaarste en verzilting. Het relatief droge klimaat bevat weinig natuurlijke waterbronnen. Hierdoor zijn beperkte hoeveelheden grond- en oppervlaktewater beschikbaar.

 

De afgelopen jaren kampte het land met een extreme droogte. Deze bedreigt de voedselproductie en draagt bij aan verdere bodemverzilting. Er zijn al negatieve gevolgen merkbaar, zoals een hoge energierekening en een negatieve impact op irrigatie en drinkwatervoorziening.

 

Meer informatie, programma en aanmelden

https://www.rvo.nl/actueel/evenementen/virtuele-handelsmissie-marokko